Content is King!?

dsc3517-1444748480---561d1cc059cba

Waarom adviseren marketingbureaus aan klanten om actief te bloggen en content te maken? En doen ze zelf het tegenovergestelde?

Content is King!

Tijdens mijn studie commerciële economie kwam het fenomeen contentmarketing opzetten. Het was een hot-item en het advies van de marketing-docenten was dan ook: “hier ligt de toekomst, ga je hier in verdiepen”. Zo geschiedde, sindsdien volg ik alle blogs en check interessante reclamebureaus uit.

Het viel mij toen al op dat nieuwspagina’s van veel bedrijven nagenoeg leeg waren. Als men al een blog had was deze gevuld met één of enkele saaie corporate verhalen. Laat staan dat een reclamebureau op hun fancy Flash-website de content up-to-date had.

Jarenlang heb ik aan de klantzijde gewerkt en vaak goede adviezen gekregen van (online) marketingbureaus: “Content is King!”, “Ga bloggen en maak nieuws!” en “Met kennisdeling claim je autoriteit!”. Het is waar en het moet, tijdsgebrek was soms een issue maar goed met de moed der wanhoop is er in mijn team machtig veel content geproduceerd.

Ik had altijd één prangende vraag… Waarom delen bureaus nooit kennis, jullie zijn toch de specialist?

Jasper Horst

Één prangende vraag

De waarde is ook zeker niet te onderschatten maar ik had altijd één prangende vraag… Waarom delen jullie nooit kennis, jullie zijn toch de specialist? Deze vraag is tot voor kort onbeantwoord gebleven. Nu heb ik zelf een job bij een online marketing bureau, ik zit bij redactievergaderingen van klanten en ben nu de specialist die activatie-plannen adviseert: “Content is King! Ga bloggen en deel je kennis…”.

Uiteraard zijn er een paar grote bureaus die het prima voor elkaar hebben en de zaken goed voor elkaar hebben. Ze produceren wekelijks interessante content waarin ze kennis delen.

Kijk en dit gaat dus mis…

Als online marketeer ben ik mede verantwoordelijk voor het maken van nieuwe klant-cases, delen van kennis en het schrijven van blogs voor Triggerfish. Maar die “waan van de dag he”… Okay ik ga mijn leven beteren en meer schr… oh wacht de telefoon gaat en mijn inbox loopt vol! :(

Mi scusa!

Volgend artikel