Salesboost door social buzz

Activatiecampagne Cortina Fietsen

case - header - swap

Jouw (oude) fiets ruilen voor een splinternieuwe Cortina e-bike? Een fijne deal, je moet het alleen wel durven. Via een online activatiecampagne op Facebook en Instagram hebben we Nederland en België uitgedaagd om hun fietsen op te geven voor de swap. Iedereen kon meedoen, er was slechts één regel: we ruilen alleen fietsen die niet op slot staan! In de nacht van 2 september was het zover: de SwapNight.

In de conceptontwikkeling hebben we letterlijk het randje opgezocht. Omdat het budget beperkt was moesten we extra creatief zijn en vooral inspelen op PR en social Buzz. Door voor dit idee te kiezen heeft Cortina haar durf en onderscheidend vermogen bewezen op een manier waar de concurrentie jaloers op is. Zeker als je weet dat Cortina het meest gestolen fietsenmerk van Nederland is.

Deliverables

  • Creatief concepta
  • Actiesite design & development
  • E-mail marketing
  • Social content
  • Social advertising
  • Social influencer video
  • Campagnemanagment

Samenwerking

  • Kay Gorgels

Het internet ging los

Binnen no-time waren er honderden social reacties en discussies van consumenten en van organisaties zoals de Politie en Fietsersbond. Ook diverse media publiceerden over de campagne waaronder DutchCowboys, kranten, blogs en bloggers.

Ok, het is komkommertijd en we zijn met zijn allen druk met het hitteplan en de warmterecords. Gelukkig gebeurt er nog meer. Zo kwam ik deze coole, gewaagde en ludieke marketing actie van Cortina tegen.

Onno Rompa - Dutchcowboys

5 locaties, 479km & 5 winnaars

Met verslag van social influencer Kaj Gorgels zijn we het nachtelijke avontuur aangegaan. Vijf deelnemers vonden de volgende ochtend een splinternieuwe e-bike voor hun deur, de rest hun oude fiets en sommigen geen fiets :-)

Het succes van een gedurfde campagne

De campagne heeft Cortina (inter)nationale bekendheid opgeleverd door de gedurfde campagne die door het scherpe randje een enorme social buzz en media aandacht heeft opgeleverd. Met een flinke salesboost als resultaat!

Volgende case