170.000 inwoners van Noord-Nederland krijgen Scheid Advies

Omrin campagne

tf-project-cover

Help ons om inwoners van Noord-Nederland beter om te laten gaan met afval. Zodat de hoeveelheid restafval wordt teruggebracht naar 100 kilo per inwoner per jaar. Met die opdracht mochten wij van afvalverwerkingsbedrijf Omrin aan de slag. Een mooie uitdaging. Voor velen zit er namelijk een luchtje aan afval en gedragsverandering is de grootst denkbare stap.

Wij gingen op zoek naar een geschikte doelgroep. Van grote omvang en waarop een naadloos aansluitende online targeting mogelijk was. Met een boodschap die activeert. Verteld door influencers Jorrit en Heather Bergsma en Iris Kroes.

Concepting
Content creatie
Social Advertising
Copywriting

Customer Journey
Conversie optimalisatie
Influencermarketing

De juiste doelgroep vinden

Na onderzoek bleven er drie categorieën over: de groene doeners, de middenmoot en degene met afkeer. Juist die middenmoot was perfect voor deze campagne: inwoners die openstaan voor het onderwerp, maar niet precies weten hoe. Denk hierbij aan jonge gezinnen. Ze begrijpen de noodzaak, maar willen niet inleveren op comfort. Bijvoorbeeld op vrije tijd, gemak of woonruimte.

Schijt.. uh scheid advies

De gekozen doelgroep had een duwtje in de goede richting nodig. In de vorm van advies dat wel werkt. Simpel uit te voeren, afgestemd op echte belemmeringen en met direct resultaat. Zo eenvoudig dat iedereen ermee bezig kan. Oftewel: Scheid Advies. Waar je wél wat aan hebt!

Targeting op detailniveau

Onze marketeers gingen met dit inzicht aan de slag. Ze stelde een targeting op tot in de details. Die tijdens de campagne continu werd aangescherpt. Gecombineerd met een contentstrategie met advies van influencers, handige Do It Yourself-oplossingen en praktische Scheid Tips.

Influencers met een boodschap

Om de boodschap kracht bij te zetten, moest het verteld worden door influencers. Door bekende Nederlanders met veel draagvlak en oprechte betrokkenheid bij het onderwerp. Daarvoor kwamen we uit bij schaatser Jorrit Bergsma met zijn gezin en zangeres Iris Kroes. Rechtstreeks uit de regio. Ja, want ons kent ons. Dat werkt.

Volgende case