Branding en website voor Red Connect

Ga online zoals de Big Boys

case - header - red connect

Als new kid on the glasvezel block moet je jezelf onderscheiden. Die uitdaging had Red Connect, dé nieuwe glasvezelaanbieder voor ondernemers op industrieterreinen. Het merk moest vanaf nul opgebouwd worden. Wij kregen dan ook een vrijbrief om volledig los te gaan. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen. We ontwikkelden de complete branding.

Van positionering tot merkverhaal. Van logo tot unieke illustratiestijl. Van website tot creatieve campagne concepten. En last but not least: een pakket configurator gericht op gemak en conversie. Allemaal gerealiseerd vanuit het perspectief van de toekomstige klant. Zodat alles van begin tot eind naadloos aansluit op de wensen van de doelgroep.

Branding

  • Positionering
  • Visuele identiteit
  • Illustratiestijl

Website

  • Strategie
  • UX & UI design
  • Content
  • Realisatie incl. CMS
  • Configurator
Website bekijken

Onderscheidende positionering

Een internetabonnement via glasvezel voor ondernemers is prijzig. Daardoor zijn ze vooral interessant voor de grote bedrijven. Terwijl de kleinere ondernemers dezelfde behoeftes hebben, maar niet hetzelfde budget. Dat inzicht was de basis voor de onderscheidende positionering: supersnel internet voor elke ondernemer zonder dure databundels.

Catchy pay-off

No-nonsense, betaalbaar en future-proof. Zie Red Connect als de moderne Robin Hood. Of de sidekick van David bij het verslaan van Goliath. Door het betreden van Red Connect op de glasvezelmarkt kan elke ondernemer gebruikmaken van de hypermoderne glasvezelverbinding. Dit alles teruggebracht naar de catchy pay-off: Ga online zoals de big boys!

Pakket configurator

Waarbij Red Connect niet doet aan van te voren vastgeslagen pakketten, maar juist volledige keuzevrijheid biedt. Daarom ontwikkelde wij een conversie gedreven pakket configurator. Waarmee klanten na de postcode check zelf hun ideale pakket kunnen samenstellen. Zo betalen ze naast een lage prijs, ook alleen voor dat wat ze écht gebruiken.

Red Connect heeft de uitstraling gekregen die past. Bij de doelgroep en bij ons. Met een brainstorm als uitgangspunt waarin we samen de kaders hebben bepaald, is Triggerfish aan de slag gegaan met de look en feel. Ook de techniek achter de site is belangrijk dus daar hebben we samen ook goed naar gekeken. 

Door tussendoor steeds kort met ons te schakelen werden wij meegenomen in het proces. Voor ons voelde deze opdracht als een echte sámenwerking die we als prettig hebben ervaren. Red Connect staat er. Zoals het bedoeld is. Simpel, duidelijk en een tikje brutaal.

Matthijs Platvoet - RedConnect

Volgende case