Verdubbeling aantal sollicitanten door Employer Branding

Tielbeke employer branding & recruitment

case - header - tielbeke

Hoe werf je personeel wanneer elk bedrijf in de branche personeel werft? Het is een vraag die transportbedrijf Tielbeke bij Triggerfish neerlegt. De uitdaging is Tielbeke positioneren als hét bedrijf waar je wilt werken als chauffeur, logistiek medewerker of planner. Aan de hand van een slimme employer branding strategie hebben we het aantal maandelijkse sollicitanten weten te verdubbelen.

Samen met Tielbeke hebben we de volledige employer branding, werving en selectie opnieuw ingericht. Vanuit een outside-in positionering, een conversiegedreven werkenbij-website, een contentstrategie en een applicatie voor de afhandeling van sollicitanten via een Intuïtief online systeem. Zo werkt Tielbeke aan employer branding op het hoogste niveau!

Strategie

  • Research & advies
  • Employer branding
  • Communicatieconcept

Realisatie

  • Werkenbij website
  • HR Applicatie

Activatie

  • Contentmarketing & PR
  • Online advertising
  • Creatieve campagnes
Bekijk de werkenbij website

Employer Branding

We zijn gestart met een de employer branding. De huidige werknemers weten het meeste over het werken bij Tielbeke. Door met hun rond de tafel te gaan hebben we het employer brand vanuit de echte werkelijkheid opnieuw ontwikkeld. Een positionering als topwerkgever die vanaf het eerste moment duidelijk maakt waarom je als chauffeur bij Tielbeke wilt werken!

Recruitment

Vacatures pushen werkt niet meer, daarom hebben we content ontwikkeld die je het ‘echte’ werken bij Tielbeke laat beleven. Via slimme campagnes verspreiden we de content op de plekken waar chauffeurs zich bevinden. We laten zien dat het gras bij Tielbeke groener is maar zonder poespas want in alles staat de eerlijkheid van het familiebedrijf voorop!

Werkenbij Website

Eenmaal op de website aangekomen wordt de potentiële werknemer verder meegenomen in de beleving. Er is een slimme conversiefunnel ingericht om via harde conversies (solliciteren) en zachte conversies (kennismaken, dagje meerijden, pas jij bij Tielbeke test) potentiële werknemers te verleiden en in contact te komen.

Sollicitatieprocedure

Om de sollicitatieprocedure voor Tielbeke efficiënter te maken hebben we een online applicatie ontwikkeld die veel werk uit handen neemt via een intuïtief online systeem.

Campagnes

Naast de permanente content targeting draaien we periodiek spraakmakende campagnes zoals de Tielbeke Sollicitatietour, All-you-need-is-Tielbeke en Tielbeke’s Taxi.

Ook aan de slag met employer branding?

Heb jij als organisatie ook moeite met het werven van voldoende goed personeel? Neem contact op met Triggerfish en ga samen met ons aan de slag met employer branding! Wie weet kunnen we hier binnenkort ons gezamelijke succes delen.

Volgende case